Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Rinkebypriset

Det finns många positiva krafter i Rinkeby. Därför vill vi hylla de som gjort störst skillnad i år genom att dela ut Rinkebypriset – jubileumsversionen. I år går priset till Fardosa Omar, verksamhetsledare på Folkets hus. Här hittar du alla nominerade.

Rinkebypriset

Fotograf Alex Dawson, illustration Isabel Leal Bergstrand.

Ibo Njie

Fritidsledaren Ibo på Rinkeby Ungdomsgård har varit de ungas fasta punkt i 27 år. Han har en unik förmåga att sprida kärlek där det behövs som mest. Ibo myntade uttrycket ”fritidsledare utan gränser” och finner alltid tid till att prata med ungdomar som behöver stöd, även utanför fritidsgårdens öppettider och gränser. Han har förändrat livet för många ungdomar och är en sann eldsjäl som brinner för Rinkeby.

Fardosa Omar - årets Rinkebypristagare

Som verksamhetsledare för Rinkeby Folkets Hus och talesperson för en av moskéerna är Fardosa ett känt ansikte för många i Rinkeby. Med sitt stora engagemang gör hon skillnad för många som bor här. Inte minst under pandemin då hon jobbat hårt med att anpassa verksamheten till utomhusaktiviteter, parklekar och läsfrämjande projekt för barn och unga. Fardosa är en positiv kraft att räkna med och hennes varma och kloka personlighet gör att alla känner sig välkomna på Folkets hus.

Felicia Di Francesco

Felicia Di Francesco växte upp i Rinkeby med sin romska familj. Under skoltiden deltog hon i författarinnan Gunilla Lundgrens projekt ”Barnens romska skrivarklubb” och står idag som medförfattare till fyra böcker som fått fina recensioner. Hon har även blivit uppmärksammad för dokumentärfilmen ”Felicias rötter” på SVT där hon ställer frågor om hur det är att vara rom i Sverige. I sommar tar Felicia studenten och är redan nu en viktig förebild för många unga i Rinkeby.