Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Rekordinflyttning 2021

Familjebostäder bygger mer än på 40 år för att möta behovet av nya bostäder i Stockholm. Under 2021 har vi inflyttning i över 800 nya hyresrätter.

Rekordinflyttning 2021

Familjebostäder håller en hög byggtakt för att möta bostadsbristen och nå Stockholms stads höga mål för nya bostäder. Vid årets slut hade Familjebostäder över 1200 hyresrätter i produktion och 2021 ser vi fram emot en rekordhög inflyttning när nya hyresgäster flyttar in i över 800 nybyggda hyresrätter. Den höga produktionstakten ger Familjebostäder flera tusen nya kunder kommande år med nya behov och förväntningar på sitt boende.

Nya stadsdelar i söderort

I Älvsjöstaden och Drevvikshöjden växer två nya stadsdelar fram. Älvsjöstaden är Familjebostäders största stadsutvecklingsområde. Tillsammans med JM bygger bolaget en helt ny stadsdel med 1 600 nya hyresrätter.

I Drevvikshöjden, mellan Farsta och Sköndal, bygger Familjebostäder omkring 600 hyreslägenheter, ungdomslägenheter, förskola och lokaler. Under året flyttade de första hyresgästerna in i Drevvikshöjdens första etapp. Byggnaderna projekteras och produceras för att uppfylla Miljöbyggnad Silver.

Fortsatt satsning på Stockholmshusen

Stockholmshusen är ett av Stockholms stads största utvecklingsprojekt. Projektet sker i samarbete mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, privata entreprenörer och stadens tekniska förvaltningar för att bygga kostnadseffektiva hyresrätter i hög takt. Tusentals nya hyresrätter kommer att byggas inom ramen för satsningen och det motsvarar en helt ny årsring i Stockholms byggnadshistoria. Familjebostäder påbörjade tre projekt för Stockholmshusen under 2020. Totalt pågick bygget av 6 Stockholmshus runtom i staden. Ytterligare 600 lägenheter planeras under de kommande tre åren.