Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Många nya hyresrätter

350 nya hyresrätter stod klara under 2023. Ytterligare 1000 har inflyttning kommande år. Familjebostäder fortsätter att bygga nya bostäder till stockholmarna.

Många nya hyresrätter

Familjebostäder håller en hög byggtakt för att möta bostadsbristen och nå Stockholms stads höga mål för nya bostäder. Vid årets slut hade Familjebostäder 450 hyresrätter i produktion och 2024 ser vi fram emot en hög inflyttning.

Fortsatt satsning på Stockholmshusen

Stockholmshusen är ett av Stockholms stads största utvecklingsprojekt med målet att bygga tusentals nya hyresrätter. För att nå dit har många av stadens krafter gått ihop och arbetar tillsammans.

Målet med Stockholmshusen är att spara tid och minska kostnaderna genom att upprepa gestaltningen, bygga seriellt och jobba med överlappande processer. Husen byggs med höga krav på hållbarhet och effektiv energiförsörjning och det ska vara enkelt att resa klimatsmart genom cykel- och bilpooler.

Resultatet är hus där du kan leva bekvämt, modernt och hållbart.

Projektet sker i samarbete mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, privata entreprenörer och stadens tekniska förvaltningar för att bygga kostnadseffektiva hyresrätter i hög takt. Tusentals nya hyresrätter kommer att byggas inom ramen för satsningen och det motsvarar en helt ny årsring i Stockholms byggnadshistoria. 

Nya stadsdelar i söderort

I Älvsjöstaden och Drevvikshöjden växer två nya stadsdelar fram. Älvsjöstaden är Familjebostäders största stadsutvecklingsområde. Tillsammans med JM bygger bolaget en helt ny stadsdel med 1 600 nya hyresrätter.

I Drevvikshöjden, mellan Farsta och Sköndal, bygger Familjebostäder omkring 600 hyreslägenheter, ungdomslägenheter, förskola och lokaler. Under året flyttade de första hyresgästerna in i Drevvikshöjdens första etapp. Byggnaderna projekteras och produceras för att uppfylla Miljöbyggnad silver.