Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

De bor i Drevvikshöjden

Vi besökte Mikaela och Jakob som bor i en av de nybyggda ungdomslägenheterna i Drevvikshöjden. Här bland ekbackarna har Familjebostäder byggt 203 lägenheter för ungdomar mellan 18-25 år.

De bor i Drevvikshöjden

Det är väldigt bra planlösning så det är lätt att ha det fint och städat, säger Mikaela och Jakob. Foto: Olof Plym Forshell

När Mikaela och Jakob först fick syn på lägenheten bodde de i andra hand på 60 kvm vid Skogskyrkogården.
– Det var en jättefin stor gammal lägenhet i ett mysigt område, men vi ville ha tryggheten som ett förstahandskontrakt ger, säger Mikaela.
Eftersom Mikaela är under 25 passade en ungdomslägenhet perfekt, och med ett tillsvidarekontrakt känner de att de har fått möjlighet att skapa sitt eget hem.
– Det är framför allt Mikaela som stått för inredningen, säger Jakob. Det går riktigt fort ibland, jag kan komma hem från jobbet en dag och så är soffan utbytt, skrattar han och Mikaela nickar instämmande. 

Jakob flyttade till Stockholm från Nyköping för två år sedan och hade inte varit i Farsta innan flytten. Mikaela som däremot är uppvuxen i Trollbäcken i Tyresö hade en bra bild av området och nu trivs de framför allt med att kunna promenera i den fina naturen.
– Det finns mycket bättre promenadstråk här än där vi bodde förut så vi försöker ta vara på det, säger Mikaela, och jag gillar att ha ett centrum nära för att få lite liv och rörelse omkring mig samtidigt som vi har väldigt nära till vattnet och naturen.
Inne i lägenheten är det matsalen som är favoritplatsen.
– Vi säger matsalen men det är typ 5 kvadrat, skrattar de, men jag tror vi båda trivs bra över lag i lägenheten, tillägger Jakob, det är väldigt bra planlösning så det är lätt att ha det fint och städat.

Även om de varit mycket i lägenheten sedan flytten är de duktiga på att boka in aktiviteter tillsammans. Senast bokade de en dejt på ett så kallat Rage Room där man får skyddskläder för att sedan slå sönder så mycket man hinner med olika verktyg.
– Det är vår parterapi, skojar Jakob.
– Vi gick där ifrån väldigt glada, instämmer Mikaela och skrattar.
Men fem minuter räckte, sen var de redo att dra sig tillbaka till lugnet i lägenheten och njuta av Mikaelas inredning. Åtminstone tills hon hittar något nytt fynd på Tradera och får lust att byta ut soffbordet.

Lediga ungdomsbostäder i Drevvikshöjden

Fram till den 23 januari har du möjlighet att anmäla intresse för någon av de 64 bostäderna i kvarteret Källvreten 3 i Drevvikshöjden. Anmälan gör du hos Bostadsförmedlingen. I denna etapp hyr vi ut både vanliga hyresrätter och 20 ungdomsbostäder.

För att underlätta för unga att komma in på bostadsmarknaden reserverar vi vissa bostäder för dig mellan 18-25 år. Lediga ungdomsbostäder annonseras alltid ut på 
Stockholms Bostadsförmedling under "Sök bostad" och är märkta med ikonen Ungdom eller Ungdom korttid.