Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Vi delar ut Rinkebypriset

Med anledning av Rinkebys 50-årsfirande vill vi uppmärksamma de personer som under året har bidragit till en positiv utveckling för Rinkeby. Rinkebyborna uppmanas rösta fram sin favorit när vi återigen delar ut Rinkebypriset!

Vi delar ut Rinkebypriset

– Det finns så många positiva krafter i Rinkeby. Därför är det extra roligt att få dela ut en jubileumsversion av Rinkebypriset i år då stadsdelen firar 50 år, säger Familjebostäders vd Jonas Schneider.

Ett pris med en historia

Rinkebypriset instiftades av Familjebostäder i samband med färdigställandet av ett omfattande ombyggnationsprojekt i Rinkeby 1996 och delades därefter ut under tio års tid mellan 1996–2005, till personer eller grupper som bidragit till en positiv utveckling för området. Bland pristagarna historiskt hittas bland andra författaren Najda Taikon, konstnären Mila Ivanow och boxaren Kwamena Turkson.

Nu är det dags igen. Med anledning av Rinkebys 50-årsfirande delas en jubileumsversion av Rinkebypriset ut i början av juli.

Folket får rösta

En särskilt vidtalad jurygrupp beståendes av representanter från Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, föreningslivet samt AB Familjebostäder har valt ut tre finalister som Rinkebybor och andra intresserade får rösta på. 

– Vi i juryn är glada att kunna presentera dessa tre fantastiska kandidater som alla har gjort viktiga insatser för området den senaste tiden, berättar Elin Sundqvist, projektledare social hållbarhet på Familjebostäder.

De nominerade till Rinkebypriset är Fardosa Omar, verksamhetsledare Rinkeby Folkets Hus, Felicia Di Fransesco, student och medförfattare till flera av Gunilla Lundgrens böcker samt Ibo Njie, fritidspedagog vid Rinkeby Ungdomsgård.

En digital omröstning pågår till och med den 20 juni. Priset delas ut i början av juli.

Läs mer om de nominerade och rösta via länken nedan.