Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Tack för alla svar!

3042 hyresgäster svarade på årets hyresgästenkät – ett stort, stort tack för att ni tog er tid att ge oss feedback på hur vi kan bli en bättre hyresvärd!

Här kan du kika på en sammanfattning med några exempel på vad vi har gjort efter förra enkäten. Startillustration: Li Rosén Zobec

Era svar ligger med som underlag när vi planerar för vilka åtgärder vi ska göra kommande år.

Nöjdheten ökar

Extra roligt i år är att alla våra index ökar. Det innebär att ni som svarat på enkäten generellt är mer nöjda med Familjebostäders service, våra entreprenörers service när det gäller till exempel städning och med produkten, det vill säga lägenheterna, allmänna utrymmen och utemiljön. I allmänhet känner ni er också lite mer trygga. 

– Det är väldigt kul att se att alla våra index ökar, säger Lars Nylund, fastighetschef. Vi arbetar hela tiden för att förbättra våra kunders upplevelse. Det är roligt att det ger resultat – vi kommer att fortsätta utvecklingen av våra arbetssätt i den här riktningen.

– Hyresgästenkäten är vårt viktigaste underlag, fortsätter han. Den visar både vad vi behöver göra övergripande och vilka saker som är specifika för ett visst område eller en viss fastighet. Nu analyserar vi årets svar, och senare under hösten kommer vi att återkomma till våra hyresgäster med vad som planeras i olika områden.

Om enkäten

Hyresgästenkäten utförs av Aktiv Bo och alla svar är anonyma. 5721 hyresgäster fick enkäten digitalt och med post i år och 3042 av er svarade på enkäten.