Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Start för visningar av alla lägenheter

Lägenheter som sägs upp från och med den 18 oktober ska visas på plats av hyresgästerna. De första fysiska visningarna av lägenheter, där det bor hyresgäster, kan ske i början på november.

Start för visningar av alla lägenheter

Vi lämnar inte ut hyresgästens namn, telefonnummer eller portkod. Hyresgästen möter dem som kommer på visningen utanför porten på avtalad tid. Foto: Christian Björnehag

Tillsammans med övriga kommunala bostadsbolag och Bostadsförmedlingen i Stockholms stad har Familjebostäder beslutat att börja med fysiska visningar för lägenheter som sägs upp från och med den 18 oktober. Som avflyttande hyresgäst är du enligt hyreslagen §26 skyldig att visa din lägenhet på lämplig tid för kommande hyresgäster. Om du vill kan du be någon du känner att visa lägenheten åt dig.

Med anledning av covid-19 ber Bostadsförmedlingen de inbjudna att komma max två personer per sällskap för att undvika trängsel. De påminns om att hålla avstånd och att stanna hemma vid sjukdomssymptom.

Det är våra uthyrare som kontaktar dig som flyttar för att boka tid både för besiktning respektive visning av lägenheten. Tidigare var det Bostadsförmedlingen som bokade visingstiden, men nu blir det enklare att bara prata bokning med din hyresvärd.

När kan den första hyresgästledda visningen göras?

En fysisk visning bokas in 12-14 arbetsdagar efter att lägenheten skickats till Bostadsförmedlingen. Det innebär att de första fysiska visningarna av lägenheter där det bor hyresgäster görs i början på november (för lägenheter som sagts upp den 18 oktober).

Sedan den 4 oktober visar vi lägenheter som står tomma, i första hand i nyproduktion. 

Lägenheter där det bor en hyresgäst som sagt upp lägenheten innan den 18 oktober visas digitalt. De sökande kan se ritningar och fotografier.