Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Sol, sommar, semester

Äntligen är den ljusaste av årstider här. Ha en riktigt skön sommar – utan tråkiga överraskningar.

Personer som äter melon

Foto: Johnér bildbyrå

Sommaren är omtyckt, men tyvärr även av inbrottstjuvar. Håll gärna koll i huset tillsammans med grannarna, hjälp varandra att vattna blommor och ta in posten.

  • Se till att fönster, balkongdörr och port är stängda ordentligt när du går hemifrån. Du som bor nära marken bör inte sova med balkongdörr eller fönster öppna.
  • Om du är bortrest en längre tid, tänk på att inte berätta det på sociala medier. Töm kylskåp och fruktskålar på sådant som blir dåligt och kom ihåg att ta ut soporna.
  • Se till att du har en hemförsäkring som täcker inbrott, brand och vattenskador. 

Vi presenterar oss alltid

Om du känner dig misstänksam när någon ringer på ska du be om legitimation. Du kan ringa kundservice för att kolla om en person kommer från oss. Vi aviserar alltid våra besök i förväg, och vi bär kläder med Familjebostäders logotyp. Under pandemin utförs i första hand bara akuta åtgärder i lägenheter. Andra fel kan åtgärdas endast om du som hyresgäst inte är hemma. Här på vår webb finns filmer som visar hur du löser många vanliga saker själv.