Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Ny period för stöd till lokalhyresgäster

Regeringen har aviserat en ny period för hyresstöd till lokalhyresgäster, april-september 2021. Sista ansökningsdag är 16 augusti 2021.

Utifrån Stockholms stads initiativ för att stötta det lokala näringslivet och regeringens stödpaket för vissa utvalda verksamheter har vi tagit fram nya rutiner för att hitta lösningar för de lokalhyresgäster som drabbas hårdast. Vi söker hållbara lösningar utifrån varje enskild företagares situation.

Om du hyr en lokal av Familjebostäder och har svårt att betala din hyra på grund av situationen med coronaviruset – hör av dig till vår kundservice för att få tala med din lokalförvaltare. Vi försöker då underlätta för dig på flera sätt:

  • Det finns möjlighet för dig att, efter överenskommelse med oss, skjuta fram hyresbetalningar eller dela upp kvartalshyra till månadsbetalning. 
  • Du har också möjlighet att ansöka om hyresrabatt på din hyra utifrån regeringens stödpaket.
  • För att vi ska kunna bedöma om du kan få stödet behöver du inkomma med resultatrapport för perioden januari-mars 2021 och för samma period 2020 samt att du ska ha SNI-kod enligt regeringens föreslagna branscher.
  • Om det är första gången du söker om hyresstöd, fyll i och bifoga Ansökningsblankett hyresnedsättning Q2-Q3. Skicka din ansökan till din lokalförvaltare. Den ska ha inkommit till oss senast den 16 augusti 2021.
  • Du som har ansökt tidigare, och inte redan har blivit kontaktad av din lokalförvaltare, kan själv kontakta denne om du vill ansöka om hyresstöd även för perioden april-september 2021. Hör av dig till oss senast den 16 augusti 2021.