Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Höjdpunkter från 2020

Familjebostäder summerar förändringens år 2020. Vi vässade vårt hållbarhetsarbete, ökade tryggheten i våra bostadsområden och minskade vårt klimatavtryck. Nu är vår senaste års- och hållbarhetsredovisning här.

Startbild för års-och hållbarhetsredovisningens webbplats

Trots pandemins utmaningar under 2020 tog Familjebostäder flera steg framåt med fokus på våra hyresgäster och stockholmarna. Hos oss bor nästan 43 000 stockholmare och vår ambition är att de ska kunna leva ett gott liv – tryggt och hållbart för framtiden. I en stad som växer i snabb takt bygger vi mer än någonsin för att möta behovet av nya bostäder. Årets satsningar på fler bostäder, ökad trygghet, nöjda hyresgäster och minskat klimatavtryck har gett tydliga resultat.

– Vi fortsätter leverera nya och klimatsmarta bostäder åt stockholmarna och skapar tryggare bostadsområden för våra hyresgäster, säger Familjebostäders vd Jonas Schneider.

Året innebar viktiga framsteg i vårt bidrag till ett hållbart Stockholm:

  • Vi höll en rekordhög byggtakt av nya hyresrätter i ett växande Stockholm, med över 1 200 lägenheter i produktion
  • Vårt klimatavtryck minskade ytterligare med lägre utsläpp av växthusgaser och minskad energianvändning.
  • Vi gjorde en stor satsning på trygghet i de områden där behoven är störst och ökade trygghetsindex till drygt 78 procent.
  • Vi har nöjda hyresgäster och nådde ett serviceindex på drygt 81 procent.