Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Hej sommarjobbare!

Nu är sommaren här och med den våra härliga sommarjobbare. Runt om i våra bostadsområden målas, städas och inventeras det när sommarjobbarna tar sig an sina arbetsuppgifter.

Hej sommarjobbare!

Rabia slipar uteborden på gårdarna i Rinkeby. Foto:Olof Plym Forshell.

Som en av Stockholms stads verksamheter tar Familjebostäder varje år emot ca 100 sommarjobbande ungdomar i åldern 16-19 år. Ungdomarna jobbar i perioder om tre veckor och nästa vecka kommer det ett nytt gäng.   

Ordning och reda på våra gårdar

Arbetsuppgifterna hos förvaltningsteamen består av bland annat av enklare målnings- och reparationsarbeten, samt att hålla ordning och reda på gårdar, i trapphus och källare. Att vara en extra hand till husvärden helt enkelt. 

Hos förvaltningen i Rinkeby har ungdomarna i veckan bland annat slipat och målat om trädetaljer, klippt och gräs och sopat skräp. Handledare Avin berättar;
– Det är så kul att se ungdomarna utvecklas dag för dag. Jag tror även detta är väldigt lärorikt för dem och ett bra smakprov på hur arbetslivet kan se ut i framtiden.

Sommarjobb2__foto_olof plym forshell.jpg

Valentina och Emir har arbetatat i mosaikverkstaden. Foto:Olof Plym Forshell.

Mosaikverkstad

I Rinkeby/Tensta får en grupp ungdomar vara lite extra kreativa. Här skapas det nämligen mosaikskyltar till våra miljöstugor under ledning av Remakebolaget. 

Sommarjobb4__foto_olof plym forshell.jpg

Här skapar ungdomarna konst som sätts upp i sin helhet senare i juli. Foto:Olof Plym Forshell.

Vi önskar årets sommarjobbare lycka till med sina viktiga uppdrag!