Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Familjebostäder firar Rinkeby 50 år

I 50 år har Familjebostäder funnits i Rinkeby där man idag är största fastighetsägare med var fjärde Rinkebybo som hyresgäst. I år firar vi tillsammans med flera andra fastighetsägare i området och stadsdelen att Rinkeby fyller 50 år.

Familjebostäder firar Rinkeby 50 år

Under jubileumsåret 2021 hyllar och firar vi vårt Rinkeby tillsammans med andra.

Familjebostäder äger och förvaltar 1324 bostäder i Rinkeby, vilket motsvarar en fjärdedel av alla flerbostadshus i området. Vi var med och byggde området vid starten 1968 och de första hyresgästerna flyttade in på Hällbybacken 1969.

Den 3 november 1971 invigdes Rinkeby centrum och därför firas i år att Rinkeby som område fyller 50 år.

– Som största fastighetsägare är det naturligt för oss att ha en aktiv roll i 50-årsfirandet. Vi har varit Rinkeby i 50 år och planerar för 50 år till. Vi är i Rinkeby för att stanna, säger Jonas Schneider, vd på Familjebostäder.

Ett gemensamt jubileumsfirande

Under jubileumsåret 2021 kommer Familjebostäder att hylla och fira Rinkeby tillsammans med Fastighetsägare i Järva, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, Rinkebybor och flera medarrangörer.

Ett gemensamt program presenteras fram på vårkanten men redan nu kan alla som vill följa festligheterna och dela sina Rinkebyminnen under hashtagen #rinkeby50år i sociala medier.

symbol_rinkeby50_250x250.jpg