Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Familjärs höstnummer

I veckan (v38) landar höstens nummer av Familjär i din brevlåda. Vi hälsar på i Familjebostäders nya kollektivhus i Hägersten, lär dig att göra en snygg tavelvägg och häng med till Matilda som bor i ett nybyggt Stockholmshus i Farsta Strand.

Familjärs höstnummer

Så är livet i kollektivhus

I våras stod Familjebostäders nya kollektivhus Banken klart och i juli öppnade dörrarna för de första att flytta in i sin nya bostad. Det finns många fördelar med att dela tillvaron med andra. Våra kollektivhus rymmer både privatliv och gemenskap. Familjär hälsar på när det gemensamma köket invigs med att baka äppelpaj.

Fixa en snygg tavelvägg

Den för några år sedan populära fondväggen har fått ge plats åt tavelväggen. Vi har tagit experthjälp av Maya Mårtensson som driver en inredningsbutik i ett av Familjebostäders hus i Hammarby Sjöstad. Missa inte tipsen för att få till en tavelvägg hos dig, precis som du vill ha den. 

Matilda bor i ett Stockholmshus

Matilda hade inte övervägt att flytta så pass långt utanför tullarna, men nyproduktion och större utrymme lockade, och tack vare de smidiga kommunikationerna till stan föll valet på Farsta Strand. 

Vill du att vi hälsar på dig?

I varje nummer av Familjär knackar vi på hos någon av våra cirka 42 000 hyresgäster. Om du vill att vi kommer till dig så hör av dig till redaktionen på familjar@familjebostader.com. Vi tar också gärna emot tips och idéer. 

Trevlig läsning!