Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Eldningsförbud - Kolla läget innan du grillar

Just nu är det förbjudet att elda. Du som bor hos oss kan fortfarande använda våra fasta grillar på de iordningställda platserna, men ring alltid brandförsvarets telefonsvarare innan du börjar. Om läget ändrats till utökat eldningsförbud är det inte tillåtet att grilla alls.

Korvar på en grill. Händer som lägger en korv i ett korvbröd. Människor i bakgrunden.

Just nu är det förbjudet att elda i Stockholms län. Länsstyrelsen har beslutat att det är eldningsförbud eftersom det är hög brandrisk i skog och mark. Förbudet gäller tillsvidare.

Ring alltid brandförsvarets telefonsvarare innan du sätter igång

Du som bor hos oss kan fortfarande använda våra fasta grillar på de iordningställda platserna, men ta det försiktigt! Du som eldar är ansvarig om något skulle gå fel.

  • Kom ihåg att kolla med brandförsvaret om det är skärpt eldningsförbud innan du tänder grillen – då är det inte tillåtet att grilla alls. Telefonnummer till deras automatiska telefonsvarare hittar du via länken. 
  • Ha alltid vatten nära till hands så att du kan släcka om det behövs.
  • Tänk på att mycket grillos och högt prat kan störa dina grannar.
  • Var noga med att släcka elden/glöden i kolgrillen innan du går, städa efter dig och lämna aldrig tändvätska eller annat som kan vara farligt för till exempel barn.