Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Branden i Rinkeby 19 augusti

Efter takbranden i Rinkeby den 19 augusti är två trapphus avspärrade. Det krävs omfattande åtgärder vilket gör att en återflytt kan bli aktuell preliminärt hösten 2022.

En brand utbröt på taket till ett av våra hus i Rinkeby på torsdag den 19 augusti. Inga personskador rapporterades. Det pågår nu ett omfattande efterarbete.

Alla boende på Kuddbygränd 20 och 22 evakuerades. Boende blev ombedda att försöka ordna tillfälligt boende själva på hotell eller hos vänner och bekanta. Kostnader ersätts via hemförsäkringen. Även socialjouren fanns på plats för att hjälpa till med detta. 

Fastigheten är fortsatt avspärrad. En återflytt för våra hyresgäster kan bli aktuell preliminärt hösten 2022.

Kontakt

För frågor kring händelsen, hänvisas till Polisen, tel 114 14.

Frågor från media hänvisas till Lott Jansson, kommunikationschef, 070-737 20 19.

Hyresgäster som är direkt berörda av branden

Du som är evakuerad från huset ska ha fått sms från oss. Där finns bland annat en länk till särskilda webbsidor med information till dig som är direkt berörd av branden. 

Hyresgäster som har frågor kring den egna bostaden i förhållande till branden, kan kontakta kundservice 0770-814 814. 

Hyresgäster som saknar hemförsäkring eller behöver stöd i kontakterna med sitt försäkringsbolag kan ringa stadsdelsförvaltningens socialtjänst under kontorstid via 08-508 01 000.