Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Besök på sommarlovsaktiviteterna

Tillsammans med Svenska Bostäder åkte vi till Söderort i början av juli för att besöka våra sommaraktiviteter. Det blev många fina möten med föreningarna som vi, Stockholmshem och Stadsholmen samarbetar med för att kunna erbjuda meningsfulla aktiviteter för de barn och ungdomar som bor hos oss.

Besök på sommarlovsaktiviteterna

Konstsim och simhopp på Neptun.

Vi började med att besöka Neptuns aktiviteter på Eriksdalsbadet, där fick vi en  rundvandring av Neptuns ledare. De berättade om sina olika aktiviteter och anpassningar utifrån rådande restriktioner. Vi fick ta del av deras simhoppskollo, simidrottskollo, där barnen får testa på flera olika simidrotter, samt konstsimskollo.

hammarbyfriidrott_extern.jpg

Därefter åkte vi till Enskede IP och träffade Hammarby friidrott och fick en inblick i deras verksamhet. Vi promenerade runt och tittade på de olika grupperna när de övade olika friidrottsgrenar som varvades med lek. Det var omkring 150 barn igång samtidigt med friidrottsträning, väl utspridda runt om på området.

fysbox_extern.jpg

Resan gick vidare till Rågsveds sommartorg. På Boxning med Rågsved träffade vi Piotr som höll ett pass för en grupp med barn och ungdomar som höll till inomhus på grund av regnet. 

spontanfotboll_extern.jpg

Den sista promenaden tog oss till Rågsveds bollplan där vi hälsade på Rågsveds IF:s drop in-fotboll. Många ungdomar trotsade regnet och efter spel och gemenskap bjöds det på varmkorv.

Stort tack till alla glada och entusiastiska barn och ledare för besök.