Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Ungdomars konst lyser åter i Rinkeby

Lagom till höstlovet återvänder den lysande konsten till Rinkebystråket. Konsten, som invigdes i januari i år, blev i slutet av mars tillfälligt ersatt av Region Stockholms informationskampanj om covid-19.

Nu återvänder ljuskonsten skapad av Rinkebyskolans sjundeklassare (läsår 2019/2020) till Rinkebystråket.  Foto: Sara Appelgren.

Nu återvänder ljuskonsten skapad av Rinkebyskolans sjundeklassare (läsår 2019/2020) till Rinkebystråket. Foto: Sara Appelgren.   

Det var i januari som konsten på Rinkebystråket invigdes tillsammans med elever, konstnärliga ledare, skolan och föräldrar. Sjundeklassare på Rinkebyskolan hade under ledning av konstnär Stina Wollter och ljusdesigner Marianne Lind skapat sex stycken färgsprakande verk som projicerades mot husfasader längs med Rinkebystråket i centrala Rinkeby.

När coronapandemin drabbade Järvaområdet särskilt hårt i våras pausades elevkonsten tillfälligt till förmån för 1177 Vårdguiden och Region Stockholms informationskampanj till allmänheten om coronaviruset. Familjebostäder såg möjligheten att använda husfasaderna och den teknik som fanns på plats till viktig samhällsinformation i ett kritiskt skede.

STOLTA KONSTNÄRER

Nu har det akuta behovet av corona-information klingat av och elevernas konst gör comeback i Rinkeby lagom till höstlovet.

– Jag är övertygad om våra konstnärer känner en stor stolthet över att konsten nu återvänder till Rinkebystråket, säger Annica Pinton, biträdande rektor på Rinkebyskolan.

Konstverken tänds i skymningen och är ett viktigt bidrag till ökad trygghet i området då de sprider både hopp och glädje.