Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Tryggt nytt år

Vi önskar ett gott slut på 2020 och en fin start på 2021! I år blir det litet firande för oss alla utan gemensamma fyrverkerier i staden och folksamlingar.

Fyrverkerier över Stockholms natthimmel

I år är inget sig riktigt likt. Inte ens hur vi kan fira in det nya året. Alla måste ta ansvar för hur de firar för att inte bidra till en ökad smittspridning.

För första gången på många år kan inte Stockholms stad anordna något gemensamt nyårsfirande för alla stockholmare. Många, och kanske särskilt unga, kommer ändå vilja fira in det nya året. Stora folksamlingar innebär en ökad risk för smittspridning, som vi till varje pris vill undvika.

Polisen, Stockholms stads ordningsvakter, ungdomsjour, socialtjänst och fältassistenter samt polisens volontärer kommer röra sig ute på stan under nyår, men alla vuxna måste hjälpas åt.

Regler för fyrverkerier

Tänk på att varken djur eller små barn brukar gilla höga smällar. Det är 18-årsgräns för fyrverkerier och för att skjuta raketer med styrpinne behövs nu:

  • Tillstånd för användning av explosiv vara från Storstockholms brandförsvar.
  • Genomgången B- eller C-utbildning hos utbildningsanordnare som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap godkänt.

På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webb kan du se vilka de godkända utbildningssamordnarna är.