Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Nu kan fler sortera matavfall i innerstan

Nu har 400 hyresgäster i innerstan fått ett startpaket med allt de behöver för att sortera matavfall. Så kan du också komma igång enkelt.

Två ungdomar i gröna tröjor bär svarta kassar framför en port

Många av våra hyresgäster kan redan nu sortera ut sina matrester, men vi vill att ännu fler ska komma igång och bidra till en bättre miljö. Allt matavfall som samlas in omvandlas till miljövänlig biogas och biogödsel, som kan ersätta konstgödsel och vanligt fordonsbränsle.  

Startpaket till hyresgäster i innerstan

Vi vill göra det enkelt för dig som hyresgäst att börja sortera matavfall. Förhoppningen är att fler ska upptäcka hur enkelt det är, därför delar vi ut startpaket i områden där vi vill samla in mer matavfall. I sommar har 400 hyresgäster i innerstan fått allt de behöver för att komma igång med en ny vana. I startpaketet finns en korg att ha matavfallspåsen i, nya påsar och en folder om hur det fungerar.

Beställ startpaket

Om du har tillgång till matavfallsinsamling där du bor kan du enkelt beställa ett startpaket här. Hör gärna av dig till kundservice om du är osäker på vad som gäller där du bor.

Snart kan alla sortera matavfall

Från och med i år fram till år 2023 satsar Familjebostäder på att alla hyresgäster ska kunna sortera matavfall. Vi har undersökt vilka områden som återstår och vilka praktiska lösningar som behövs. Arbetet startar under hösten och målet är att vara klara till 2023. Om du bor i ett område där vi inför matavfall kommer du att få ett startpaket direkt hem till dörren, så att du kan starta med en gång.