Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Inte vilket skräp som helst!

Om du sorterar dina sopor och kastar dem i rätt behållare kan de bli till värme, el eller nya material.

Kvinna med soppåse i handen väljer vilken behållaren hon ska slänga en glasflaska i

Illustration: Li Rosén Zobec

Under ett år lämnar ni hyresgäster bland annat 121 ton metall, 163 ton plast och över 1 100 ton glas till våra miljöstugor och soprum. Totalt 340 kg per lägenhet går till återvinning! Stort tack, men visst skulle vi kunna bli ännu bättre?! Fortfarande är det mycket som går att återvinna som hamnar i den vanliga soppåsen.

Osäker på dina sopor?

Har du något du vill slänga, men vet inte var? På familjebostader.com/sopor kan du läsa om farligt avfall, elavfall, grovsopor, matavfall, förpackningar och tidningar och var du ska göra av dem.

På svoa.se/sopsortering kan du under "Sopsortering A–Ö" också söka på olika sorters sopor.

Mat blir mera

De flesta av våra fastigheter har också matavfallssortering. Visste du att en påse matavfall kan bli biogas som räcker till bränsle för 4 kilometer? Det är viktigt att bara matavfall hamnar i påsarna,inga förpackningar. Kasta hellre i restavfallet om du inte hinner sortera ordentligt. Läs mer och beställ startpaket för att börja sortera via familjebostader.com/sopor .