Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Årets sista Familjär

Vi reder ut begreppet "mobilitet", förvandlar matrester till nya inbjudande rätter och hälsar på Lena i Hökarängen.

Årets sista Familjär

Så lever du enkelt utan bil

Behovet att förflytta sig finns nästan varje dag. Du ska ta dig till och från jobbet, det ska handlas, kanske skjutsas, och vad sägs om en utflykt till helgen? Länge har egen bil setts som en praktisk och nästintill nödvändig lösning för våra transportbehov. Men en bil står still i genomsnitt 97 procent av tiden och är knappast en hållbar lösning. Varken för din plånbok eller för en stad där så stor del av gatuutrymmet får vara parkeringsplatser. Läs om hur smarta mobilitetstjänster gör det lätt att bo utan egen bil!

Bli svinnsmart, spara både pengar och miljö

En tredjedel av all mat som produceras slängs helt i onödan. Det kallas matsvinn. Lär känna matkreatören Karin Bohlin och lär dig att trolla med det som inte äts upp. Missa inte chansen att vinna hennes kokbok. 

Styrketräning, yoga och hårdrock 

Två rum och kök möjliggjorde Lenas dröm om att också bo i Thailand. Följ med längs gröna linjen och möt en färgstark terapeut som hittat hem i härliga Hökarängen.

Trevlig läsning önskar vi på redaktionen! 

PS. Om du inte fått någon tidning i din brevlåda så är du utvald att vara med i en undersökning. Vi skickar en digital variant av Familjär till en testgrupp som får tycka till. Vi återkommer med resultatet av undersökningen.