Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Corona - vad gäller nu?

Smittspridningen ökar igen och vi uppmanar till försiktighet. Våra besökskontor är öppna för bokade besök. Vi utför alla åtgärder i din lägenhet om du inte är hemma och lämnar nyckeln i tub.

Corona - vad gäller nu?

Våra besökskontor i Farsta och Rinkeby håller fortsatt öppet, men besök ska bokas i förväg. Du är välkommen om du är symptomfri.

Vi hänvisar som alltid dig som hyresgäst i första hand till Mina sidor, kontakt@familjebostader.com och Kundservice 0770-814 814 för att hantera dina ärenden.

Vi genomför alla åtgärder om du inte är hemma

Vi behöver på nytt göra vad vi kan för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi åtgärdar alla fel, men enbart om  du som hyresgäst lämnar nyckel i tub eller går ut medan arbetet utförs. Om någon i bostaden blir sjuk inför vårt bokade besök, ber vi dig kontakta oss och boka av det så snart som möjligt. Det är både för din och vår säkerhet.

Digitala visningar av lägenhet

För de lägenheter som sägs upp från och med den 11 januari planeras återigen för digitala visningar givet de nya restriktionerna. Redan inplanerade visningar genomförs med ökad försiktighet. De inbjudna uppmanas att komma max två personer per sällskap och påminns om att hålla avstånd, gärna använda munskydd och att stanna hemma vid sjukdomssymptom.

Om din hyra - bostadshyresgäster

Vi förstår att många känner oro för att hamna i en svår ekonomisk situation med anledning av coronaviruset. Vi försöker därför stötta våra hyresgäster på olika sätt. Vi utgår från varje enskild situation och hjälper till att hitta lösningar.

Vi har bland annat sett över våra rutiner för hyresbetalningar och följande gäller:

  • Det är, precis som vanligt, viktigt att betala hyran i tid. Att inte betala hyran kan leda till betalningsanmärkning och hyresskuld. Om du av någon anledning inte kan betala din hyra i tid vill vi att du kontaktar oss innan den förfaller och inte bara låta bli att betala.
  • Tillsammans försöker vi hitta en lösning utifrån dina förutsättningar och samarbetar på olika sätt med stadens övriga aktörer.
  • Om du inte betalar din hyra i tid kommer du att få en betalningspåminnelse efter ca 10-15 dagar. Detta gör vi istället för att som tidigare skicka ett inkassokrav direkt.
  • Om du inte har hört av dig eller betalat efter påminnelse kommer du att få ett inkassokrav efter ytterligare ca 10 dagar.

Mer information

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt. 

För dig som talar arabiska, somaliska, persiska, tigrinja/amarinja och ryska och har allmänna frågor om coronaviruset covid -19 kan ringa 08-123 680 00.