Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Anpassningar under corona

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi ändrar våra rutiner allteftersom restriktionerna lättas. Våra besökskontor har öppnat igen Den 20 september öppnar vi våra besökskontor igen. Fortfarande gäller att vi måste hålla avstånd.

Anpassningar under corona

Vi hänvisar som alltid dig som hyresgäst i första hand till Mina sidor, kontakt@familjebostader.com och Kundservice 0770-814 814 för att hantera dina ärenden.

Den 20 september öppnade vi våra besökskontor i Farsta och Rinkeby igen. Det är fortfarande viktigt att vi hjälps åt att hålla avstånd.  

Vi åtgärdar främst akuta fel

Än så länge åtgärdar vi först och främst akuta fel i lägenheter. Andra fel i lägenheter åtgärdas om du som hyresgäst inte är hemma. Många vanliga saker kan du lösa själv. På vår webb finns information och filmer som visar hur du bland annat byter säkring och rensar avlopp i dusch och handfat. 

Fel i allmänna utrymmen och utemiljön åtgärdas löpande.

Underhållsåtgärder kommer att utföras, till exempel ventilationsbesiktningar, i samråd med våra entreprenörer och om du som hyesgäst inte är hemma. Detta gäller även åtgärder för HLU och tillval. Om du vill titta på tapeter, färger, golv och andra tillval hittar du dem via länken längst ner.

Vissa större projekt som pågår, t ex fönsterbyten, kommer att fortsätta med ökad försiktighet och helst när du som hyresgäst inte är hemma.

Visa lägenhet och skriva kontrakt

Sedan i mars har vi inga fysiska visningar av våra lägenheter. Alla visningar sker på ritning tillsvidare. Familjebostäder kompletterar ritningarna med fotografier.

Vi bokar inte heller in kontraktsskrivningar på våra besökskontor. Vi skickar antingen hem kontraktet med post eller så använder vi e-signering där du skriver under digitalt. Om du är aktuell för en lägenhet får du information av uthyraren om vad som gäller just vid din kontraktsskrivning.

Om din hyra - bostadshyresgäster

Vi förstår att många känner oro för att hamna i en svår ekonomisk situation med anledning av coronaviruset. Vi försöker därför stötta våra hyresgäster på olika sätt. Vi utgår från varje enskild situation och hjälper till att hitta lösningar.

Vi har bland annat sett över våra rutiner för hyresbetalningar och följande gäller:

  • Det är, precis som vanligt, viktigt att betala hyran i tid. Att inte betala hyran kan leda till betalningsanmärkning och hyresskuld. Om du av någon anledning inte kan betala din hyra i tid vill vi att du kontaktar oss innan den förfaller och inte bara låta bli att betala.
  • Tillsammans försöker vi hitta en lösning utifrån dina förutsättningar och samarbetar på olika sätt med stadens övriga aktörer.
  • Om du inte betalar din hyra i tid kommer du att få en betalningspåminnelse efter ca 10-15 dagar. Detta gör vi istället för att som tidigare skicka ett inkassokrav direkt.
  • Om du inte har hört av dig eller betalat efter påminnelse kommer du att få ett inkassokrav efter ytterligare ca 10 dagar.

Mer information

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt. 

För dig som talar arabiska, somaliska, persiska, tigrinja/amarinja och ryska och har allmänna frågor om coronaviruset covid -19 kan ringa 08-123 680 00.