Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Hjältefokus i Rinkeby

Sista lördagen i september firade vi Hjältarnas dag på Rinkebystråket, en familjedag med fokus på aktiviteter för barnen.

Hjältefokus i Rinkeby

Tillsammans med föreningslivet och viktiga samhällsfunktioner satte vi fokus på såväl superhjältar som vardagshjältar i olika former och skepnader.

Bland aktiviteterna fanns bland annat baskettävling med Akropol BBK, hoppborg, pysseltält, ansiktsmålning och gratis popcorn. Barnen fick även lyssna till hjältehistorier i vårt sagotält, och träffa bibliotekets egen superhjälte ”Kapten Biblos”. Några lyckliga fick med sig en superhjältebok hem.

Brandkår, polis och läxhjälp på plats

På plats var även samhällets hjältar från polisen, brandförsvaret, och Stiftelsen Läxhjälpen. Brandförsvaret kom med släckbil och hann precis demonstrera släckning med övningsdocka och brandfilt innan de fick larm och åkte vidare med blåljusen påslagna, vilken dramatik!

Lokala hjältar hyllades

I samarbete med lokaltidningen Mitt i hyllades under eftermiddagen finalisterna i deras stora satsning ”Min lokala hjälte”. Läkarstudenten Mohamed Monasar från Tensta blev årets Järvahjälte för sitt engagemang med studiecirklar där han lär ut första hjälpen till ungdomar i Rinkeby. En verksamhet han bedriver i Folkets Hus lokaler.