Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Vi skyltar om i miljörummen

Vet du var du ska slänga den tomma plastflaskan, chipspåsen, disktrasan eller konservburken? I sommar hänger vi upp nya skyltar, som gör det enklare att sortera rätt i miljörummen.

Vi skyltar om i miljörummen

Under sommaren börjar vi skylta om i miljöstugor och miljörum så att det blir enklare att sortera rätt. Skyltarna har tydliga bilder med exempel på vad som kan sorteras i varje behållare och text på engelska och svenska.

Det här kan du återvinna

I de flesta områden kan du sortera och återvinna förpackningar i olika material, elavfall, batterier, lampor och grovsopor. Antingen i miljöstugan eller i behållare utomhus. I vissa områden är det svårt att få plats med flera olika sorters sopor. På en del ställen har vi sopbehållare utomhus för hushållssopor, tidningar, glas eller matavfall.

Titta gärna på skyltarna för att sortera i rätt behållare. Om du är osäker på hur du ska sortera dina sopor kan du söka i Stockholm Vatten och Avfalls guide

Var slänger jag stora saker?

I många miljörum kan du slänga grovsopor. Det kan vara trasiga leksaker, köksredskap, porslin eller andra mindre saker som får plats i behållaren. Om du behöver slänga stora saker, som möbler, behöver du själv lämna dem på närmaste återvinningscentral. Det är inte tillåtet att ställa stora saker i eller utanför miljöstugan.

Vi håller ordning tillsammans

Husvärden i ditt område ser till miljöstugan varje vecka och beställer extra hämtningar om det behövs. Du kan hjälpa till att hålla ordning genom att sortera och lämna dina sopor i rätt behållare. 

miljöstugeskyltar bakgrund x 3_1.jpg

miljöstugeskyltar bakgrund x 3_2.jpg

miljöstugeskyltar bakgrund x 3_4.jpg

miljöstugeskyltar bakgrund x 3_5.jpg

Nya skyltar i miljörummen gör det lättare att sortera rätt.