Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Får man grilla på gården?

Grillat är gott, men det är viktigt att ta hänsyn till brandrisken! Ring alltid brandförsvaret för att kolla om det är eldningsförbud eller skärpt eldningsförbud. Vid skärpt eldningsförbud får du inte grilla på Familjebostäders fasta grillplatser.

Korvar på en grill. Människor i bakgrunden.

Länsstyrelsen kan besluta om eldningsförbud eller skärpt eldningsförbud. Förhållandena kan ändras snabbt. Ring alltid brandförsvarets automatiska telefonsvarare för att kolla vad som gäller när du blir sugen på att grilla! Du hittar nummer via länkarna.

Vad gäller när det är eldningsförbud?

  • Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen.
  • Det är dock fortfarande tillåtet att grilla på egen tomt och på fasta grillplatser. Det är även tillåtet att använda friluftskök som drivs av gas eller vätska.
  • När det är eldningsförbud är det ok att grilla på Familjebostäders fasta grillplatser utanför våra hus och på våra gårdar.

Vad gäller om det är skärpt eldningsförbud?

  • När det är skärpt eldningsförbud får du inte grilla eller elda med fasta bränslen som kol eller ved. 
  • Förbudet gäller i hela Stockholms län, i skog och mark samt på fasta grillplatser på allmän plats.
  • När det är skärpt eldningsförbud har vi bestämt att du inte får grilla på Familjebostäders fasta grillplatser utanför våra hus och på våra gårdar.