Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Ökad trygghet och mer fastighetsunderhåll

Familjebostäder har under 2022 trots tuffare ekonomiska förutsättningar fortsatt att bygga nya hyresrätter och stärka vårt underhåll. Ett ökat fokus på trygghetsarbetet i de områden där otryggheten är störst har gett resultat.

Ökad trygghet och mer fastighetsunderhåll

Omkring 44 000 stockholmare har sitt hem hos Familjebostäder. Vår ambition är att skapa hem för en enklare vardag, där du som bor hos oss trivs i ditt hem, bostadsområde och med oss som hyresvärd. 2022 präglades av flera utmaningar i vår omvärld, med oro, energikris och kraftigt stigande priser.

- Vi har kunnat hålla igång nyproduktionen trots stigande kostnader. Tydligare prioriteringar och förändrade arbetssätt gör att vi får ut mer av varje satsad krona och kan genomföra nödvändigt underhåll i snabbare tempo. Under 2022 hade vi också ett särskilt fokus på trygghetsåtgärder i allmänna utrymmen och i utemiljöerna som gör att vi ökar vårt trygghetsindex – allra mest i Rinkeby, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Från årets hållbarhetsrapport och årsredovisning:

  1. Vi hade inflyttning i nästan 400 hyresrätter och påbörjade bygget av ytterligare 400
  2. Underhållsinsatserna ökade rejält, tack vare ett bra resultat från år 2021
  3. Vår klimatpåverkan minskade ytterligare med 12 procent lägre utsläpp av växthusgaser och 5,6 procent minskad energianvändning.
  4. Satsningar på trygghet i våra prioriterade områden ökade trygghetsindex till 79,9 – störst lyft såg vi i Rinkeby
  5. Antalet friställda lägenheter till Bostadsförmedlingen ökade med 40 procent tack vare ett systematiskt arbete med oriktiga hyresförhållanden.

Här intill hittar du Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2022.