Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Vårtecken

Nu har vi blommor som tittar fram och många som funderar på att börja cykla. Håll utkik efter cykelrensningar och tänk på att slänga ditt skräp på rätt ställe så håller vi gårdarna trevliga tillsammans!

Snödroppar på en gård. En cigarettfimp bredvid blommorna.

Snödroppar i Fruängen där Familjebostäder nyligen rensat bort övergivna cyklar. Foto: John Lindberg, husvärd.

Gör plats för cyklar som används ofta

Stockholm växer. Många cyklar till och från skola och jobb och cykelvägnätet utvecklas. För att skapa plats för de cyklar som används dagligen genomför vi då och då cykelrensningar. Håll utkik efter anslag och lappar om detta, och lämna gärna plats i cykelställen för de cyklar som används ofta.

Släng ditt skräp på rätt ställe

"Det som göms i snö kommer upp i tö" säger ordspråket. Det är ju tyärr inte bara vårblommor som tittar fram när snön smälter. Tänk på att alltid slänga ditt skräp i en papperskorg eller ta med det hem. Om du röker kan du skaffa en speciell askkopp för fimpar som får plats i fickan. På så sätt håller vi gårdar och andra utemiljöer trevliga tillsammans!

Mindre nedskräpning kan ge böter

Det är enligt lagen förbjudet att skräpa ner. Från och med 1 januari 2022 kan polisen också skriva ut böter på 800 kronor till den som slänger mindre skräp som till exempel en fimp, snus eller tuggummi på marken.