Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Välkomna alla sommarjobbare

Äntligen sommar och med den välkomnar vi årets sommarjobbare. Även i år får så många som 100 ungdomar i åldern 16-19 år göra fint på gårdar och lekplatser runt om i våra områden.

Välkomna alla sommarjobbare

Sommarjobbande ungdomar i Rinkeby 2021. Foto: Olof Plym Forshell.

Som en av Stockholms stads verksamheter tar Familjebostäder varje år emot ca 100 sommarjobbande ungdomar i åldern 16-19 år. Ungdomarna jobbar i perioder om tre veckor under juni-augusti.

De flesta av årets sommarjobbare hjälper våra förvaltningsteam utomhus där de tar hand om planteringar, allmänna utrymmen eller gör enklare målnings- och reparationsarbeten. Andra hjälper till på något av våra kontor.

Träffar hyresgäster i Rågsved

En grupp sommarjobbare kommer i år att träffa hyresgäster i Rågsved för att fånga upp önskemål kopplade till utemiljöerna i området. Rågsvedsborna får svara på en enkätundersökning och får även veta mer om hur Familjebostäder arbetar med biologisk mångfald. 

Vi önskar alla härliga sommarjobbare lycka till med sina viktiga uppdrag!