Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Tips på sommarkul i Stockholm

Spring i benen och semesterlunk? Som hyresgäst hos oss på Familjebostäder har du tillgång till härliga platser att koppla av på och roliga aktiviteter att delta i till förmånliga priser.

Tips på sommarkul i Stockholm

Bada, grilla, sporta och lek i sommar. Ta del av våra tips. Foto: Shutterstock.

Vad vill du hittar på i sommar? Vi har samlat tips på roliga aktiviteter att hitta på både ute och inne, för stora och små. Här kommer ett axplock från en längre artikel i vår kundtidning Familjär, läs gärna mer i länkarna om du blir nyfiken.

Sporta, lek och spela

Är du den som väljer fotbollsplan framför hängmattan? Stadens utegym och elljusspår är utmärkta ställen att aktivera sig på när vädret tillåter. Är du en av de som hoppat på padeltrenden kan du istället spela en match gratis på utomhusbanorna vid Vinterviken i Hägersten-Älvsjö. Kolla gärna in vår nya mötesplats Hemmaplanen på Rinkebystråket. Där finns plats för beachvolleyboll, beachfotboll, och en hinderbana för yngre barn. Hemmaplanen är öppen för alla, titta förbi! Vi på Familjebostäder ordnar även en mängd sommaraktiviteter tillsammans med olika föreningar. Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4-18 år och är du hyresgäst hos oss får du rabatterat pris på de aktiviteter som inte är gratis. Årets program är i full gång, det finns en massa kul att välja mellan, allt från simning, fotboll, friidrott, teaterkollo och boxning. Det finns fortfarande platser kvar, gå in på www.sommaraktiviteter.se och läs mer. 

kula.gifBromma Friidrottsskola på Zinkensdamms IP, en av de aktiviteter du finner på sommaraktiviteter.se. Det finns fortfarande platser kvar till många av aktiviteterna. Som hyresgäst hos oss har du reducerat pris om det inte är gratis.

Gå på föreställningar och evenemang 

På sommaren fylls Stockholm av spännande föreställningar för folk i alla åldrar. Passa på att besöka Parkteaterns alla föreställningar helt gratis och njut av allt från konserter till cirkusshower och teateruppsättningar i Stockholms parker. 

Som hyresgäst hos oss för du dessutom 50% rabatt på biljetter till Pippi på Cirkus - en sprakande cirkusmusikal av bland andra Björn Ulvaeus och Cirkus Cirkör. Biljetterna bokar du via Mina sidor här på familjebostäder.com. 

Vi vill även tipsa om den årliga filmfestivalen i Järva där du kan njuta av utomhusbio under en vecka. I augusti drar även utomhusbion i Rålambshovsparken igång, denna arrangeras av Stockholmfilmfestival, håll koll på festivalprogrammen.

Sist men inte minst har vi Pride Festivalen med sin färgsprakande parad. Där kan du ta del av musik, regnbågsmarknad, viktiga debatter, workshops och mer. 

Pippi 1024x512.jpg

Pippi på Cirkus hade världspremiär 1 juli och föreställningar ges in i augusti. 

Bada 

På Stockholms stad hemsida hittar du information om stadens badplatser, vattenkvalitet och hur du hittar dit. Se länk.

Vi vill att alla hyresgäster ska kunna njuta av badlivet, men innan du hoppar i plurret är det viktigt att du kan simma. Som hyresgäst hos oss får du kraftigt rabatterat pris på sommarsimskolor runt om i staden, bland annat Järvabadet, Husbybadet, Erikdalsbadet och Farstabadet. Kurser finns från 4 år upp till 16 år. Mer info på www.sommaraktiviteter.se

tjejeripool_webb.jpg

Missa inte årets sommaraktivitetsprogram, där hittar du också alla rabatterade sommarsimskolor. 

Grilla 

Njut av sommarsäsongen med en härlig grillkväll på gården! Eftersom vi vill förebygga bränder är det inte tillåtet att grilla på balkonger eller altaner i våra hus. I stället har vi i flera av våra områden gemensamma grillplatser där du kan samla familj och vänner för en riktigt somrig måltid.

Glad sommar från oss på Familjebostäder!