Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Moderna lokaler för moderna idéer

Familjebostäders lokaler rymmer många spännande initiativ. I vår nybyggda lokal i Älsvjö har Sebastian Bulduk öppnat en obemannad närbutik med öppet dygnet runt.

Moderna lokaler för moderna idéer

Sebastians dygnet-runt butik Nära Dej hittar du på Kabelverksgatan 17 i Älvsjö. Foto:BBDO

När social distansering var som viktigast hämtade Sebastian inspiration från nytänkande butiker i USA och såg att det fanns en efterfrågan. Konceptet med en butik helt utan personal passade bra in i tiden och möjligheten att handla när som helst på dygnet har visat sig vara väldigt populärt.

-Det är folk i butiken allt från tidigt på morgonen till mitt på natten. Det är smidigt att det alltid är öppet, men också att det är nära hem, t.ex. om man har barn och blöjorna plötsligt är slut.

När Sebastian såg annonsen för en ledig lokal i ett av Familjebostäders nybyggen hörde han av sig direkt och fick kontakt med vår projektutvecklare Sara.

-Familjebostäders tillmötesgående gjorde det lättare att våga satsa. Allt går smidigare när man kan ha så en nära kontakt med hyresvärden.

Nyhetsbrev_1024x512_4-4.jpg

Den första juli slog hans butik Nära Dej upp portarna för första gången. Sedan dess har kunderna lämnat mycket positiv feedback och kommit med förslag direkt via snabbkassan. Det mesta i butiken styrs av tekniken, men det är Sebastian själv som plockar i ordning om något skulle hamna fel.

-Oftast håller kunderna butiken snygg. Eftersom man låser upp butiksdörren med Bank ID sköter sig folk oftast väldigt bra. Jag får ett mail om någon skulle ta något från hyllan och gå utan att betala, men oftast hinner de som glömmer komma tillbaka själva utan att jag kontaktar dem.

Men visst finns det utmaningar med att vara så pass bunden till tekniken.

- Den största utmaningen är om systemet skulle brista. Skulle dörren inte öppnas när man loggar in, eller om Swish eller kortterminalerna skulle krångla blir det problem eftersom jag inte har personal på plats. Det finns alltid en oro, men tack och lov har det aldrig hänt och jag hoppas det fortsätter så.

På frågan om Sebastian har någon strategi för att hålla nere elkostnaderna i vinter svarar han att det blivit billigare än förväntat.

-Det var Familjebostäders eget initiativ faktiskt att fixa närvarostyrda lampor. Sen har jag stängt av alla elementen eftersom kylarna producerar värme som går ut i lokalen.

På Familjebostäder är vi tillmötesgående, vi lyssnar på dina idéer och hjälper till med lokalanpassningar i den mån vi kan. Letar du efter en lokal? Kolla in våra lediga lokaler på Objektvision

Sebastians dygnet-runt butik Nära Dej hittar du på Kabelverksgatan 17 i Älvsjö.