Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Höstnummer Familjär

Under vecka 46 landar tidningen Familjär i din brevlåda. Läs om hur du kan öka både trygghet och trivsel i ditt kvarter och hur vi på Familjebostäder arbetar med trygghet runt om i våra bostadsområden. Få tips att med enkla medel göra om hemma, vi träffar tre grannar som trivs bra i Rinkeby och vad byggs i Älvsjöstaden?

Höstnummer Familjär

Dags att förnya lägenheten?

När hösten kommer och vi spenderar mer tid inomhus är det vanligt att börja fundera på hur vi kan får det ännu mysigare hemma. I januari kan du som vanligt beställa målning och tapetsering av oss. Men hur ska man tänka när man inreder och gör om hemma? Vi har träffat inredaren Sara för att få tips och inspiration.

Tillsammans gör vi staden trygg 

Vi vill at du som är hyresgäst hos oss ska känna dig trygg där du bor, med dina grannar och i ditt bostadsområde. Läs om hur vi tillsammans kan bidra trygghet och trivsel. En av de senaste åtgärderna Familjebostäder börjat med är väktare som besöker våra områden varje kväll. Vi har träffat Mina och Alexandro när de ronderade i söderort. 

012trygghet_IMG_5278_LOW.jpgAlexandro och Mina åker alltid ut tillsammans på sina rundor och är båda överens om att det bästa med väktarrundorna är kontakten med andra människor. Foto: Fredrik Hjerling.

Familjär hälsar på

Sist men inte minst besöker vi tre väninnor i Rinkeby. Vi fick smaka på delar av det somaliska köket och höra härliga historier både från Somalia och Sverige. En sak är säker, de trivs bra i Rinkeby och de är eniga om att sammanhållningen i kvarteret spelar en viktig roll i det.

1024x512_005rinkeby_DSCF1042.jpg"Sambosas" - en typisk somalisk pirogvariant. Foto: Fredrik Hjerling. 

Redaktionen på Familjär önskar alla hyresgäster trevlig läsning!