Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Byggstart i Bandhagen

Tisdagen den 29 mars tog vi ett rejält första spadtag för 244 nya lägenheter i Bandhagen. Med Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd, ordförande Familjebostäder, bakom spakarna i en grävmaskin byggstartades tre projekt samtidigt. Två av dessa byggs inom ramen för konceptet Stockholmshusen.

Byggstart i Bandhagen

Bandhagen växer snabbt och Familjebostäder bidrar med tre projekt nära varandra som omfattar 244 hyresrätter. Samtidigt byggs det även flera andra kvarter ut mot Örbyleden. Tillsammans med entreprenören Lindbäcks bygger Familjebostäder 183 lägenheter i Stockholmhus i kvarteret Filmen 4 och Lådkameran 4. I kvarteret Färgfilmen 3 bygger vi tillsammans med entreprenören Peab ytterligare 61 hyreslägenheter. Kvarteret Filmen 4 blir färdigt först med inflyttning under 2023.

– Bandhagen fortsätter att växa med nya hyresrätter. Sammanlagt bygger vi 244 lägenheter inom tre projekt. Två av projekten är Stockholmshus, där vi genom serieproduktion kan sänka byggkostnader och hyran, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd, ordförande Familjebostäder.

Stockholmshusen är ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, privata byggentreprenörer och stadens tekniska förvaltningar för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter med god arkitektur och höga krav på hållbarhet. Resultaten blir tidstypiska hus som kommer att bli ett kännetecken för den här tiden när Stockholm genomgår sin tredje stora tillväxtperiod. I alla tre kvarter ges bra förutsättningar för hållbara resvanor med närhet till tunnelbana, tillgång till bil- och cykelpool, ordentligt med cykelparkering och plats för cykelservice.

– Familjebostäder fortsätter att bygga i en hög takt. Förra året hade vi en rekordinflyttning med över 700 nya hyresrätter. Nu fortsätter vi bygga både Stockholmshus och vanliga hyresrätter i ett expansivt Bandhagen och Stockholm, säger Jonas Schneider, vd Familjebostäder.