Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Året 2021 – nöjdare hyresgäster och ökad trygghet

Familjebostäder summerar 2021, som trots pandemin innehöll flera framsteg. Våra hyresgäster blir allt nöjdare och vi hade rekordinflyttning i över 700 nya hyresrätter.

Startbild för års-och hållbarhetsredovisningens webbplats

Familjebostäder är en av Stockholms största hyresvärdar. Drygt 43 000 stockholmare har sitt hem hos oss. Vår ambition är att skapa hem för en enklare vardag, där våra hyresgäster trivs i sina hem, bostadsområden och med oss som hyresvärd.

Under 2021 fortsatte Familjebostäder att bidra med rekordmånga nya bostäder i ett växande Stockholm. Våra hyresgäster var nöjdare med kvaliteten på våra bostäder, tryggheten och servicen. Familjebostäder var också en av tre hyresvärdar i Sverige som fått högst serviceindex 2021, enligt företaget AktivBos kundundersökningar.
–Mitt mål är att Familjebostäder ska ligga i framkant för att bidra till minskad klimatpåverkan och ökad sammanhållning i staden. Jag ser vårt allmännyttiga uppdrag som en förutsättning för att på riktigt skapa ett hållbart Stockholm, säger Familjebostäders vd Jonas Schneider.

Vi är stolta över ett starkt 2021 med viktiga framsteg som bidrar till ett hållbart Stockholm:

  • Vi bidrog med rekordmånga nya bostäder - 706 hyresrätter
  • Ytterligare 238 bostäder byggstartades
  • Vi tilldelades markanvisningar för 355 hyresrätter
  • Vi har nöjda hyresgäster och nådde ett serviceindex på 82,5, en ökning för tredje året i rad.
  • Vi minskade vår energianvändning från 119,5 kWh/kvm till 114,1 kWh
  • Trygghetssatsningar i de områden där behoven är störst ledde till ett ökat trygghetsindex på 79,8.
  • Årets resultat på 573 miljoner kan återinvesteras i underhåll och service.