Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

2 000 barn deltog i allmännyttans sommaraktiviteter

Simskola, fotboll, cirkusskola, digitalt skapande och djurläger. Det är några av de 24 sommaraktiviteter som Stockholms kommunala bostadsbolag erbjudit sina yngsta hyresgäster under sommarlovet. Allt kostnadsfritt eller kraftigt rabatterat.

2 000 barn deltog i allmännyttans sommaraktiviteter

Basketkollo i Rinkeby, Akropol basketklubb. Foto:Peter Lydén

Över 2 000 barn och ungdomar mellan 4 och 18 år från Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder deltog under sommaren i olika aktiviteter. De kunde bland annat välja mellan sportscamp med en massa olika sporter, simning, boxning, teater, konstverkstad, odlingskurs, basket, fotboll, friidrott, cirkusskola, digital skapande och djurläger.

Aktiviteterna ordnas i samarbete med klubbar och föreningar runt om i staden. Målet med hela satsningen är att ge barn och ungdomar en meningsfull sommar.

I år fanns flera nyheter, bland annat Cirkus Cirkörs cirkusskola i Sätra och Rågsved, och ett odlingskollo i Tensta.

– Sommaraktiviteterna har betytt mycket, speciellt för barn i området som kanske inte har möjlighet att åka på semester. Då är det viktigt att det finns aktiviteter som dessutom är gratis som de kan ta del av och komma hemifrån en stund och få vara kreativ på olika sätt, säger George Chamoun, konstpedagog på Tensta konsthall.

Odling_externwebb.gifOdlingskollo i Tensta. Foto:Peter Lydén

I Rågsved har många barn och ungdomar deltagit i både boxningsträning och spontanfotboll.
– Att det finns kostnadsfria aktiviteter på gångavstånd för Rågsvedsborna är guld värt och sänker också tröskeln in i föreningslivet då många börjar spela fotboll i vår förening efter att ha deltagit vid sommarlovsaktiviteterna, säger Tobias Tegnestrand på Råsgveds IF.

Sports Camp i Farsta slog i år rekord i antal deltagare, vilket gjorde att hela 120 ungdomar fick sommarjobb på lägret.
– Återigen är mitt barn jättenöjd. Jag blir allt mer medveten och mån om vikten av att barn och ungdomar rör på sig. Jag tror verkligen att Farsta Sportscamp bidrar i positiv riktning. Det värmer verkligen att se alla glada barn vid lämning och hämtning, säger en nöjd förälder.

Nu startar planeringen inför nästa års sommaraktiviteter, håll utkik på sommaraktiviteter.se. 

Fakta Allmännyttans sommaraktiviteter

Sommaraktiviteter är ett samarbete mellan Familjebostäder,Stockholmshem, Svenska bostäder och Stadsholmen. Tillsammans arbetar vi med flera föreningar i hela Stockholm så att barn och ungdomar som är hemma på sommarlovet kan få en kul och meningsfull sommar. Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4 och 18 år och är gratis eller kraftigt subventionerade/rabatterade.

Alla aktiviteter
Basket: Akropol BBK, Rinkeby
Boxning: Rågsveds BK
Cirkusskola: Cirkus Cirkör: Sätra och Rågsved
Digitalt skapande: Hello world sommarläger online
Djurläger: Riddersvik 4H & Akalla 4H
Fotbollsskola: IFK Stockholm summercamp, Enskede IK & Brommapojkarna
Spontanfotboll: Rågsveds IF fotbollsskola & Spårvägens Friidrottsklubb, Skarpnäck
Sambafotboll: Samba Football academy, Hässelby Gård
Friidrottsskola: Hässelby friidrott, Hammarby friidrott & Bromma IF
Konst och kreativt skapande: Tensta konsthalls veranda
Odlingskurs: Tensta konsthall
Simskola (både för nybörjare och de som vill lära sig mer): Spårvägen sim. Husby, Järva, Åkeshov & Vällingby
Sommarsimskola, simidrottskollo och simhoppskollo: Simklubben Neptun i Hägersten, Södermalm, Gärdet, Björkhagen, Vanadisbadet, Älvsjö & Farsta
Idrotts- och kulturcamp, prova på idrott och kultur: Rinkeby idrottsvecka, Farsta Sportscamp
Teaterkollo: Tegelscenen, Hökarängen.