Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Hemma hos Lena i Hökarängen

Det har gått fem år sedan samtalsterapeuten Lena, maken Tony och 18-åriga bonusdottern flyttade till den lilla tvåan i Hökarängen. Tidigare bodde de i en HSB-lägenhet i Nacka men med en plan för nästa fas i livet: att förverkliga drömmen om att bo mer i Thailand och därför flytta till en mindre lägenhet.
– Tanken var att flytta när bonusdottern flyttade hemifrån. Men vi bodde på nedre botten och sommaren 2015 hade vi vår tredje översvämning. Denna gång blev det så allvarligt att både väggar och golv skulle rivas. Då bestämde vi oss.

Hemma hos Lena i Hökarängen

Lena hade elva års kötid och nappade direkt när lägenheten dök upp. 50-talshuset påminde om hennes barndomshem och de tackade ja utan att ens ha sett lägenheten. Och här stortrivs de! Som terapeut har Lena lätt att ta människor och småpratar gärna med folk på stan – oftast iklädd hatt.

– De kallar mig för ”hon med hatten”. Den är handgjord av en äldre dam och man blir väldigt glad av den.

Lena tycker om att röra på sig, både fysiskt och mentalt.– Jag styrketränar, yogar och går gärna på föreläsningar, tysta retreater och liknande. Och så gillar jag hårdrock! Jag tycker man ska bejaka alla möjliga olika sidor hos sig själv.

Lena

Bor: 2a på 56 kvm Familj: maken Tony, 2 döttrar, 1 bonusdotter, 2 barnbarn

Lena_kollage_1024x512px.jpg

1. Söderläge, två trappor upp och granne med himlen – balkongen är Lenas bästa del av lägenheten.

2. Den hjärtformade stenen plockade Lenas man på en strand i Koh Lanta, och är sedan dess en av Lenas favoritsaker i hemmet.

3. – Jag brukar kalla Hökarängen för ”Lilla New York”. De tär så fin stämning, jag har grannar som bryr sig om, vi vattnar varandras blommor. Jag har faktiskt aldrig trivts så bra som här!

4. – Vi behöver inte så mycket utrymme men jag tycker om att ha det fint omkring mig. Vi har bland satt in nya köksluckor i en färg som jag älskar!