Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Tidigare information

Huset

I början på augusti började vi bygga upp de skadade lägenheterna igen. Detta arbete kommer att pågå året ut.

Informationsmöte

Alla berörda hyresgäster var bjudna till ett möte torsdag den 1 september med start kl. 15:00 på kontoret i Rinkeby. 

Vi gick igenom reparationen i lägenheten, återflytt, tillval och besvarade frågor.

El-abonnemang

Vissa lägenheter har fått höga elräkningar på grund av avfuktare och fläktar som har använts i saneringen. Kostnaderna för detta har reglerats och återbetalats till berörda hyresgäster. Har du inte fått detta reglerat ska du höra av dig för att säkerställa att ditt kontonummer finns för återbetalningen.

Elavtal

Elavtal behövdes tills din lägenhet var tömd. Bland annat för att mat som fanns i kyl och frys inte skulle bli förstörd. Efter att dina möbler och saker har flyttats till din evakueringsbostad behöver du ingen el på Kuddbygränd 20-22. Kontakta dina leverantörer för att flytta eller säga upp abonnemang (till exempel el, bredband, tv och telefoni) kopplade till lägenheten.

Prata med ditt försäkringsbolag om vad som passar bäst för din evakueringslägenhet. Om du har frågor om merkostnader angående abonnemang är det också försäkringsbolaget du ska vända dig till. Har du ingen hemförsäkring kan du kontakta socialtjänsten. 

Boende

Alla lägenheter är evakuerade och tömda. Några stora möbler som inte kunnat flyttas så länge hissarna inte fungerar står kvar. 2 nya hissar är beställda och kommer installeras under våren. Efter det kan de möbler som är i vägen för reparationen eller som är skadade att kunna flyttas.

Kontakt med försäkringsbolagen

Era försäkringsbolag har en kontaktperson på Familjebostäder för att underlätta kontakterna och informationen om fastighetens skador. 

Tillsammans med hyresavin för oktober fanns en besiktningsrapport av huset om du behöver skicka den till ditt försäkringsbolag. Om du behöver den som pdf-fil kan du ringa till kundservice på 0770-814 814 och lämna din mejladress så skickar vi den till dig.

Hyra

Hantering av hyran från och med november 2021

Det här gäller dig som har fått en evakueringsbostad som ditt försäkringsbolag betalar för.

Det här gäller dig som har ordnat evakueringsbostad själv, utan hjälp från ditt försäkringsbolag. Detta gäller även dig som saknade hemförsäkring på branddagen.

Post

Post som skulle delats ut av både Postnord eller Citymail kan du hämta i Postnords företagscenter på Datavägen 7 i Järfälla. Öppet måndag-fredag kl 08:30-10:00 och 16:00-18:00.

Gör en adressändring på Postnords webbsida adressandring.se så att din post kommer till din evakueringsbostad. Om du vill få mer post digitalt istället för på papper kan du skapa ett konto på kivra.se. Då får du post från myndigheter som Försäkringskassan, Skatteverket, Pensionsmyndigheten och flera företag och organisationer till ditt konto på Kivra. Du når ditt konto via deras webbsida eller deras app.

Kontakt

Du som har frågor kring lägenheten på Kuddbygränd 20-22 kan kontakta kundservice på 08-737 20 00. 

Angående evakueringsboende ska du i första hand prata med ditt försäkringsbolag. Saknar du hemförsäkring kontaktar du socialtjänsten under kontorstid via 08-508 01 000 om du behöver hjälp. De kan också hjälpa dig som behöver stöd i kontakten med försäkringsbolaget.

För frågor kring händelsen, kontakta Polisen på tel 114 14.