Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Hantering av hyran från november 2021

Det här gäller dig som har fått en evakueringsbostad som ditt försäkringsbolag betalar för.

Hyreshöjning i februari

Från och med 1 februari 2022 höjs hyrorna med 1,8 procent efter förhandling med Hyresgästföreningen. Det innebär att hyran för din bostad på Kuddbygränd också kommer att höjas. När du flyttar tillbaka och får hyresreducering för den period du inte kunnat bo i lägenheten kommer hyreshöjningen såklart också att ingå i reduceringen.

Ditt tillfälliga boende är betalt

Försäkringsbolaget betalar ditt tillfälliga boende varje månad, men när du flyttar tillbaka ska ärendet slutregleras hos dem. Slutreglering brukar innebära att hyran för din lägenhet på Kuddbygränd 20-22, för alla månader du varit evakuerad, ska betalas in till försäkringsbolaget. När du har hemförsäkring hjälper försäkringsbolaget dig med eventuella merkostnader för tillfälligt boende, men det är inte meningen att du ska bo gratis under evakueringen.

Du betalar oss för din lägenhet – vid återflytt gör vi reducering

För att du ska slippa betala så mycket pengar samtidigt vid återflytt kommer Familjebostäder att hjälpa dig. Det gör vi genom att debitera lägenhetshyra från och med november 2021. När det är dags för återflytt till Kuddbygränd 20-22 kommer vi att föra över pengarna du betalat till oss, till ditt försäkringsbolag. För att vi ska kunna göra överföringen behöver du skriva på en fullmakt till försäkringsbolaget – prata med dem om det.

Dina hyresavier från Familjebostäder kan du alltid se på familjebostader.com/Mina-sidor. Där kan du också se om du har betalat.

Du kan behöva spara hyran för perioden från branden till och med oktober

OBS. Om ditt försäkringsbolag har betalat för evakueringsbostad (till exempel hotell eller lägenhet) innan november 2021, behöver du spara hyran för lägenheten på Kuddbygränd 20-22 för den perioden. De hyrespengarna kommer försäkringsbolaget också att vilja ha in vid sin slutreglering.

Kontakta kundservice om något inte stämmer

Kontakta kundservice på 08-737 20 00 om texten om hyran inte stämmer när du har läst information som ligger tillsammans med hyresavin för oktober (som du är välkommen att hämta på besökkontoret i Rinkeby). Ring om du fått information som gäller hyresgäster som får månadshyran för sitt evakuerinsboende betald av försäkringsbolaget, men du inte får evakueringsbostaden betald.