Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Information till dig som har lägenhet på Kuddbygränd 20-22

Här hittar du den senaste information från Familjebostäder till dig som är direkt berörd av branden.

Huset

Huset är fortfarande avspärrat av säkerhetsskäl och har stora skador som kommer ta lång tid att åtgärda. En återflytt kan bli aktuell preliminärt hösten 2022.

BOKA BESÖK FÖR ATT HÄMTA VÄRDESAKER OCH VARMARE YTTERKLÄDER

Plan 6 är tyvärr helt förstört av branden. Du som bor på plan 1-5 är välkommen att hämta värdesaker och varmare ytterkläder - om du inte redan gjort det, din lägenhet är tömd eller alla saker är packade i lådor. OBS. Endast ett besök på max 1 timma kan bokas in via kundservice på 0770-814 814. Säkerheten för dig och vår personal är viktig för oss! Vi har en byggnadsställning som ger huset stadga, men det är inte bra att vara där länge. Det luktar också mycket rök som inte är hälsosam att andas in. Ta inte med barn och tänk på att inte vara så många vid besöket.

DAGS ATT TÖMMA LÄGENHETERNA

Arbetet med att tömma huset inför reparationen pågår för fullt. I första hand ska alla lägenheter tömmas på möbler och saker senast onsdag 13 oktober. Det är ditt försäkringsbolags saneringsfirma eller flyttfirma som gör tömningen. De ska ringa vår kundservice på 0770-814 814 för att boka in en tid för flytt med vår projektsamordnare. Kontrollera med ditt försäkringsbolag att flytten är på gång, om ni inte har pratat om det. Om din evakueringsbostad redan är möblerad eller om du saknar hemförskring – kontakta vår projektsamordnare via kundservice angående en lösning.

Boende

Angående boende ska du i första hand prata med ditt försäkringsbolag. Saknar du hemförsäkring kontaktar du socialtjänsten under kontorstid via 08-508 01 000 om du behöver hjälp. De kan också hjälpa dig som behöver stöd i kontakten med försäkringsbolaget. Familjebostäder arbetar för att frigöra lägenheter i området för att underlätta försäkringsbolagens och socialtjänstens arbete med att hitta ersättningslägenheter. 

Kontakt med försäkringsbolagen

Era försäkringsbolag har en kontaktperson på Familjebostäder för att underlätta kontakterna och informationen om fastighetens skador. 

Tillsammans med hyresavin för oktober finns en besiktningsrapport av huset om du behöver skicka den till ditt försäkringsbolag. Om du behöver den som pdf-fil kan du ringa till kundservice på 0770-814 814 och lämna din mejladress så skickar vi den till dig.

Hyra

INGEN LÄGENHETSHYRA 19/8-31/10

Familjebostäder kommer inte att ta ut hyra för lägenheten på Kuddbygränd 20-22 under perioden 19 augusti till och med oktober 2021. På hyresavin för oktober står det 0 kr i hyra för lägenheten. Du som hyr parkerings- eller garageplats av oss debiteras som vanligt för platsen. Vi har dock flyttat fram sista betalningsdag till 31 oktober, eftersom avin kommer senare än vanligt.

Kontakta vår kundservice på 0770-814 814 för att få tillbaka lägenhetshyran för 19-31 augusti. Meddela vilken bank du har, clearingnummer och kontonummer så får du tillbaka pengarna. Säg till om du även har betalat för september så får du även de pengarna.

Hämta hyresavi för oktober 27/9-15/10

Hyresavin för oktober är du välkommen att hämta på vårt besökskontor på Askebykroken 13 från och med måndag 27 september. Kom måndag-torsdag kl 08-16.30 eller fredag kl 08-14. Du behöver inte boka tid. Ta med legitimation. Hämta ditt kuvert senast 15 oktober.

Tillsammas med avin ligger också information och en besiktningsrapport. Dina avier kan du också se på Mina sidor eller Kivra om du har konto där. OBS. att sista betalningsdag för parkerings- och garageplats är flyttad till 31 oktober, eftersom avin kommer senare än vanligt.

Hantering av hyran från och med november 2021

Det här gäller dig som har fått en evakueringsbostad som ditt försäkringsbolag betalar för.

Det här gäller dig som har ordnat evakueringsbostad själv, utan hjälp från ditt försäkringsbolag. Detta gäller även dig som saknade hemförsäkring på branddagen.

Abonnemang kopplade till lägenheten på Kuddbygränd 20-22

OBS. Elavtal behövs tills din lägenhet är tömd. Fram till att din lägenhet är tömd behöver du el där. Bland annat för att mat du har i kyl och frys inte ska bli förstörd. Efter att dina möbler och saker har flyttats till din evakueringsbostad behöver du ingen el på Kuddbygränd 20-22.

Kontakta dina leverantörer för att flytta eller säga upp abonnemang (till exempel el, bredband, tv och telefoni) kopplade till lägenheten. Prata med ditt försäkringsbolag om vad som passar bäst för din evakueringslägenhet. Om du har frågor om merkostnader angående abonnemang är det också försäkringsbolaget du ska vända dig till. Har du ingen hemförsäkring kan du kontakta socialtjänsten. 

Post

Post som skulle delats ut av både Postnord eller Citymail kan du hämta i Postnords företagscenter på Datavägen 7 i Järfälla. Öppet måndag-fredag kl 08:30-10:00 och 16:00-18:00.

Gör en adressändring på Postnords webbsida adressandring.se så att din post kommer till din evakueringsbostad. Om du vill få mer post digitalt istället för på papper kan du skapa ett konto på kivra.se. Då får du post från myndigheter som Försäkringskassan, Skatteverket, Pensionsmyndigheten och flera företag och organisationer till ditt konto på Kivra. Du når ditt konto via deras webbsida eller deras app.

Kontakt

Du som har frågor kring lägenheten på Kuddbygränd 20-22 kan kontakta kundservice på 0770-814 814. 

Angående evakueringsboende ska du i första hand prata med ditt försäkringsbolag. Saknar du hemförsäkring kontaktar du socialtjänsten under kontorstid via 08-508 01 000 om du behöver hjälp. De kan också hjälpa dig som behöver stöd i kontakten med försäkringsbolaget.

För frågor kring händelsen, kontakta Polisen på tel 114 14.