Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Tankar om Gubbängen

Workshopen på Teater Moment i maj 2018 bestod av två delar. Dels en SWOT-analys där deltagarna fick identifiera styrkor, svagheter, möjligheter och hot – och dels skapandet av ”Mina drömmars centrum”. Ta del av resultatet här.

Tankar om Gubbängen

Susanna Elfors, hållbarhetsexpert och teknologie dr i bebyggelseanalys, var anlitad av Familjebostäder att hålla i workshopen. Hennes sammanställning av kvällens olika delar hittas via länkarna längst ner på sidan.

SWOT-analys

Workshopens första del bestod av en SWOT-analys där deltagarna fick identifiera styrkor, svagheter, möjligheter och hot med Gubbängens centrum. Totalt 225 synpunkter inkom och ett urval presenteras här nedan. Samtliga ord som framkom i analysen samt Susannas anteckningar från grupparbetet finns också för nedladdning.

Styrkor  Svagheter
Lugnt "Dött"
Bra närservice Få aktiviteter
Bibliotek och teater Trista skyltar
Bra kommunikationer Vårdcentralen
  Inlåsta och hemliga lokaler
Möjligheter Hot
Stor potential Farsta C och Hökarängen C
Gott rykte Höga hyror på lokaler 
Fler roliga unika verksamheter Butiksdöd
Många flyttar in  Stök 


Mina drömmars centrum

Därefter delades deltagarna in i smågrupper för att med hjälp av en karta, pennor och tillbehör som emojis illustrera deras drömmars centrum. Grupperna bestod av både boende i Gubbängen, näringsidkare och representanter från Stockholms stad.

Önskemål i korthet;

  • Gubbish i vårt hjärta
  • Lägre hastighet och mindre trafik på Lingvägen
  • Cykelpool/kök mm
  • Restaurang/kafé
  • Marknader
  • Rikard Wolff-staty